Перейти до основного вмісту
Долучаймося до Буккросингу!

Бібліотека Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) знову приєднується до Міжнародного руху Буккросингу і пропонує ліцеїстам, викладачам , співробітникам та всім охочим долучитися до наповнення полиці Буккросингу книгами!

Буккросинг (з англ. «book» — «книжка», «crossing» — «переїзд», «перехрестя») - всесвітнє книжкове мандрування з рук в руки, з дому в дім, із країни в країну.

Буккросинг - це безкоштовний обмін книгами чи, як кажуть буккросери, це "звільнення" книжок. Буккросер, прочитавши книгу, залишає її в громадському місці, щоб хтось інший міг її прочитати. А той, до кого книжка потрапить, повторює процес. Так книги «звільняються» і мандрують від одного читача до іншого.

Буккросинг. Чому це корисно?

- Перше – це те, що ти економиш свої гроші, не купуючи постійно нові книги, оскільки зараз це досить дорого. Тому краще купити одну новинку, прочитати її і помінятися на якусь іншу. Тобто, ти витрачаєш гроші на одну книгу, а можеш прочитати набагато більше.

- Друге - не накопичується дуже багато книг. Займаючись буккросингом, ти економиш папір. Адже екологічна проблема нині залишається актуальною.

Беріть книги з "Живої" книжкової полиці (без читацького квитка, без запису) та "звільняйте власні книги".

Ви вільні у виборі та в терміні повернення книги . Побудуймо разом "живу" бібліотеку! Які книжки лишати? Ті, що тобі сподобалися або викликали спірні питання. Адже якщо хочеш знаходити цікаві книжки – такі ж і лишай.

Тож залишається приєднатись до цього руху й «випустити» в обіг хоча б одну книжку. Може, вона потрапить саме до того, кому найбільше потрібна.

Правила користування книгами

  1. "Прочитав - передай іншому".
  2. Не затримуйте книгообміну (книги повинні завжди бути в русі й через певний проміжок часу повернутися на полицю бібліотеки.
  3. В акції також можуть брати участь цікаві й корисні газети та журнали.
  4. Не розмальовуйте книги, не закладайте й не виривайте листків із них.

«Книжкові посередники» - Верещінська В.В., Горпініч В.Г., члени медіагуртка "Чистомова".

прочитай та залиш книгу14 лютого - День дарування книг